Zoeken

Automobilisten en winkeliers afgeperst in Azrou

28 februari 2024 - 14:00 - Marokko

©

Winkeliers en cafébazen in Azrou zijn ten einde raad door een groep jongemannen in gele hesjes die automobilisten in hun straten afpersen. In een brief aan de gouverneur van Ifrane klagen ze over de "onhoudbare" situatie.

De groep, die niet is geïdentificeerd, richt zich op automobilisten die stoppen om te winkelen. Ze eisen geld onder het mom dat ze werken voor een privébedrijf dat de openbare ruimte van de gemeente Azrou beheert, meldt Al3omk.

Lees ook: Bedreigingen en oplichting op Marokkaanse snelwegen

Als winkeliers of cafébazen de identiteit van de "gele hesjes" in twijfel trekken, worden ze vaak met beledigingen en intimidatie geconfronteerd. De brief beschrijft hoe de "gele hesjes" zich "agressief en respectloos" gedragen.

Lees ook: Rabat: oplichter koninklijk kabinet ontmaskerd

De wanhopige winkeliers en cafébazen vragen de gouverneur van Ifrane en de lokale autoriteiten van Azrou om in te grijpen en een einde te maken aan de "terreur" van de "gele hesjes". Ze hopen dat de veiligheid in de stad hersteld kan worden. Een kopie van de brief is ook gestuurd naar de Pacha, de Commandant en de Voorzitter van de gemeente Azrou.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team