Zoeken

Rabat: oplichter koninklijk kabinet ontmaskerd

14 oktober 2023 - 23:00 - Marokko

©

Een man die zich voordeed als een medewerker van het koninklijk kabinet in Rabat is door de rechtbank van Salé ontmaskerd en veroordeeld.

De rechtbank heeft de man tot drie jaar gevangenisstraf veroordeeld wegens het onterecht aannemen van een wettelijke functie, oplichting en valsheid in geschrifte. De vijftiger deed zich voor als een vertegenwoordiger van het koninklijk kabinet in Rabat. Hij lichte jongeren op die op zoek waren naar een baan, vooral binnen de nationale veiligheidsdiensten. Aan andere slachtoffers beloofde hij te bemiddelen bij rechtbanken of overheidsdiensten om hun problemen op te lossen.

Lees ook: Nepambtenaar Koninklijk Paleis gearresteerd in Rabat

Dankzij informatie verstrekt door de Marokkaanse inlichtingendienst (DGST) wist de politie van Salé de man in de wijk Bab Lamriss te arresteren, meldt Assabah. Tijdens het onderzoek werden verschillende voorwerpen in beslag genomen, waaronder eindexamendiploma’s, universiteitsdiploma’s, cv’s, oproepen voor politie-examens, een walkietalkie, veertien bankpassen, opdrachten, zes mobiele telefoons, een toegangspas voor dienstwagens en geld in zowel dirham als vreemde valuta.

Lees ook: Marokko: militair die slachtoffers in naam van paleis oplichtte opgepakt

Na te zijn voorgeleid aan het bevoegde Openbaar Ministerie, werd de man, bekend als "Chrif", in voorlopige hechtenis genomen en later berecht door de rechtbank van eerste aanleg in Salé voor de genoemde misdrijven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team