Zoeken

Auto-industrie: Marokko wil Zuid-Koreaanse investeerders aantrekken

14 juli 2022 - 17:40 - Economie

©

Om de Koreaanse investeringsmogelijkheden in Marokko te bespreken, organiseerde het Marokkaans Agentschap voor Investeringen en Export (AMDIE) vorige week een roadshow in Zuid-Korea. Verscheidene investeerders en de Organisatie van Koreaanse Importeurs (KOIMA) waren hierbij aanwezig.

De campagne werd opgestart in de marge van de viering van de 60e verjaardag van de diplomatieke betrekkingen tussen de twee landen en was een kans om de troeven van het Marokkaanse industriële platform en de sterke punten van het koninkrijk voor te stellen, meldt de Koreaanse website The Korea Times. Met name de auto- en luchtvaartindustrie werden in de kijker gezet, met de bedoeling partnerschappen aan te gaan met Koreaanse fabrikanten, vooral in sectoren met een hoge toegevoegde waarde.

Lees ook: Indiase IT-gigant vestigt zich in Marokko

Bij deze gelegenheid gaf Meryem Kabbadj, directeur export van AMDIE, uiting aan het voornemen van Marokko om het integratieniveau van nieuwe technologieën te verhogen. In dit verband zou Korea een goede partner kunnen zijn.

Lees ook: Marokko grootste auto-exporteur naar Europa

"Tijdens de bijeenkomst met Korea Importers Association (KOIMA), toonden de leden een grote belangstelling voor de mogelijkheden in Marokko. We kijken uit naar de voortzetting van de besprekingen op dit gebied," verklaarde Kabbadj. "We verheugen ons op de versterking van deze samenwerking. Er is een goede dynamiek en we denken dat er een groot potentieel is om te verkennen in verschillende sectoren, of het nu voor investeringen of voor handel is," voegde zij eraan toe.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team