Zoeken

Indiase IT-gigant vestigt zich in Marokko

30 mei 2022 - 20:20 - Economie

©

De Indiase informaticareus HCL technologies gaat zich in Marokko vestigen om er een "delivery center" op te richten dat duizenden banen zou kunnen opleveren. Het bedrijf heeft een overeenkomst getekend met de regering om dit te kunnen doen.

Een memorandum werd afgelopen weekend in India ondertekend door Ghita Mezzour, minister van Digitale Overgang en Bestuurshervorming, en Roshni Nadar Malhotra, president van HCL Technologies (Hindustan Computers Limited), dat de bereidheid van de Indiase outsourcing-gigant om in Marokko te investeren aangeeft, aldus een verklaring van het ministerie van Digitale Overgang en Bestuurshervorming.

Lees ook: Marokkaanse 1337-school in wereldtop 5

Het bedrijf wil voor zijn wereldwijde klanten technologische diensten met een hoge toegevoegde waarde produceren, maar is ook van plan om zijn productie- en leveringscapaciteiten op wereldschaal uit te breiden, door gebruik te maken van de geografische nabijheid van Marokko tot Europa, zijn status als toegangspoort tot de rest van het Afrikaanse continent, zijn connectiviteit en de rijkdom aan Marokkaans IT-talent.

Lees ook: Cyberveiligheid: Thales-Group vestigt zich in Marokko

Door de overeenkomst met Marokko maakt HCL Technologies een belangrijke strategische keuze voor de Indiase markt, die meer dan 52% van de wereldwijde IT-uitbestedingsmarkt vertegenwoordigt. Marokko van zijn kant behoort momenteel tot de top 3 van outsourcingbestemmingen in Afrika, zo wordt benadrukt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team