Zoeken

Assaad Bouab speelt hoofdrol in serie over Benjamin Franklin

18 juni 2022 - 19:40 - Cultuur

©

Een nieuw avontuur voor de Frans-Marokkaanse acteur Assaad Bouab. Hij zal de hoofdrol spelen in de nieuwe serie van Apple TV, gewijd aan het leven van de Amerikaanse Benjamin Franklin, een historisch en iconisch figuur.

In de nieuwe serie zal Assaad Bouab de rol spelen van de Franse filosoof en toneelschrijver Pierre-Augustin Caron de Beaumarchais. Thibault de Montalembert zal ook verschijnen in de rol van de Franse diplomaat en minister Comte de Vergennes. Andere bekende acteurs zoals Noah Jupe, Daniel Mays, Ludivine Sagnier en Jeanne Balibar behoren eveneens tot de cast van de fictieve serie ter ere van Benjamin Franklin, meldt TelQuel.

Lees ook: Assaad Bouab pakt rol in Peaky Blinders 6

Het hoofdpersonage (Benjamin Franklin) zal worden gespeeld door Michael Douglas. De opnames voor de serie zijn al begonnen in Versailles en zullen acht afleveringen omvatten over het leven van Benjamin Franklin, Amerikaanse politicus en één van de stichters van de Verenigde Staten. Hij had geen diplomatieke opleiding, maar speelde een cruciale rol voor zijn land door Frankrijk ervan te overtuigen de Verenigde Staten als democratisch model aan te nemen.

Lees ook: Marokkaanse acteur Assaad Bouab in Homeland

Assaad Bouad is net klaar met het filmen van het laatste seizoen van de serie Peaky Blinders en is al bezig met een nieuwe serie waarvoor men hem heeft benaderd. "Ik ben erg blij om bij deze ongelooflijke cast te horen. Een groot avontuur begint," benadrukte de acteur op zijn Instagram-account.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team