Zoeken

Marokkaanse bruid bron van inspiratie voor HBO-serie ’House of the Dragon’

9 september 2022 - 22:00 - Cultuur

©

De accessoires in de Game of Thrones prequel, ’House of the Dragon’, zijn volgens de kostuumontwerpster van de HBO-Serie geïnspireerd op traditionele Marokkaanse juwelen.

Marokko was één van de belangrijkste opnamelocaties van de serie Game of Thrones en is ook een sterke inspiratiebron voor de makers van de nieuwe serie ’House of the Dragon’. Daarin zullen Game of Thrones-fans de geschiedenis ontdekken van de familie Targaryen.

Lees ook: Marvel-film "Blade" in Marokko opgenomen

In een interview met Tatler magazine, onthult kostuumontwerpster Jany Temime dat ze zich voor de accessoires in de serie ’House of the Dragon’, liet inspireren door traditionele Marokkaanse juwelen. "Voor de accessoires werd ik erg geïnspireerd door Marokkaanse bruiden. Ik vond een paar oorbellen en maakte ze langer en langer. Ze zagen er zeer mysterieus uit," aldus de kostuumontwerpster.

Lees ook: Jessica Chastain en Ralph Fiennes blikken terug op opnames "The Forgiven" in Marokko

Om de kostuums een antieke uitstraling te geven heeft ze eveneens inspiratie gehaald uit de Marokkaanse cultuur. Dit is met name te zien in één van de belangrijkste kostuums in de serie, de kroningsjurk van Rhaenyra. De jurk is geïnspireerd op de traditionele selham-outfit van de Marokkaanse bruid.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team