Zoeken

Artsen cel in voor helpen ex-minister Mohamed Moubdiî

22 mei 2023 - 09:00 - Marokko

©

Twee artsen zijn aangehouden vanwege het afgeven van valse medische attesten aan Mohamed Moubdiî, burgemeester van de gemeente Fkih Ben Saleh en parlementslid voor de Volksbeweging, die momenteel in de Oukacha gevangenis opgesloten zit wegens vermeende financiële misdrijven.

Na hun arrestatie zijn een gynaecoloog, die lid is van de gemeenteraad van Fkih Ben Saleh, en een anesthesist die in een privékliniek werkt, door de procureur-generaal van de rechtbank van eerste aanleg van Fkih Ben Saleh in voorlopige hechtenis geplaatst. Ze worden verdacht van vervalsing, de afgifte van ongegronde medische verklaringen, medeplichtigheid en poging tot belemmering van de rechtsgang, meldt Al Ahdath Al Maghribia.

Lees ook: Meerdere burgemeesters onder verdenking in zaak Mohamed Moubdii

De twee artsen worden ervan beschuldigd valse medische attesten te hebben afgegeven waaruit blijkt dat Mohamed Moubdii, parlementslid en voormalig minister, lichamelijke ongeschikt is. Daardoor hoefde hij niet in te gaan op een dagvaarding van de politie in verband met de verduistering van openbare middelen. Op televisiebeelden was echter te zien hoe hij op hetzelfde moment een vergadering voorzat van de commissie Justitie en Wetgeving in het parlement. Hij werd samen met dertien medeverdachten gearresteerd.

Lees ook: Meerdere burgemeesters onder verdenking in zaak Mohamed Moubdii

Mohamed Moubdiî zit sinds 27 april in de gevangenis voor vermeende financiële misdrijven. Ook zeven van de dertien medeverdachten werden in hechtenis genomen. Daaronder bevinden zich aannemers die profiteerden van de contracten van de gemeente waarvan Moubdiî voorzitter is. De politicus zal hij naar verwachting worden geconfronteerd met verschillende aanklachten, waaronder verduistering van openbare middelen, valsheid in geschrifte en fraude, alsook overtredingen van de stedenbouwkundige wetgeving.

Bladna.nl