Zoeken

Zes Marokkanen waaronder vrouw gegijzeld in Sebta

11 augustus 2022 - 10:20 - Wereld

©

De politie in Sebta heeft dinsdag een man gearresteerd die vijf Marokkaanse migranten en een vrouw met dezelfde nationaliteit had ontvoerd en gegijzeld in een huis in een wijk aan de rand van de autonome stad. Hij is in voorlopige hechtenis genomen.

De verdachte werd afgelopen dinsdag in het huis aangetroffen waar hij de vijf Marokkaanse migranten gegijzeld hield. Hij eiste van elk van hen een bedrag van 8000 euro voor hun illegale overtocht naar Spanje. De Marokkaanse vrouw had hij ontvoerd om losgeld te kunnen eisen. De agenten patrouilleerden in de buurt toen ze de vrouw zagen, "ze klopte op het raam van een appartement op de tweede verdieping om hulp te vragen".

Lees ook: Spaanse politieagenten gearresteerd voor drugshandel met Marokko

Bij het betreden van het huis vonden de agenten de vijf migranten, waaronder twee minderjarigen, "opgesloten in een garage" en de vrouw "geboeid" op de tweede verdieping, meldt Europa Press. De verdachte is gearresteerd en voorgeleid aan de bevoegde rechter, die heeft bevolen om de man in afwachting van zijn proces in voorlopige hechtenis te plaatsen.

Lees ook: Door Interpol gezochte Marokkaan in Sebta gearresteerd

Bij een huiszoeking vond de politie een motorfiets, mobiele telefoons en geolokalisatie-apparatuur. Die werden in beslag genomen, evenals 21 kilo hasj die op het dak van hetzelfde gebouw werd aangetroffen en daar vermoedelijk met drones naartoe was vervoerd. De politie vermoedt dat de man lid is van een crimineel netwerk voor mensenhandel en drugssmokkel.

Bladna.nl