Zoeken

Arrestatie voor diefstal in villa Emirati prins in Rabat

7 oktober 2021 - 12:00 - Marokko

©

De politiediensten in Rabat zijn erin geslaagd meerdere verdachten te arresteren voor diefstallen in de villa van een Emirati prins in de Marokkaanse hoofdstad en op het hoofdkwartier van de CNDH, en voor brandstichting.

Assabah bericht dat meerdere arrestanten worden verdacht van diefstallen op het hoofdkwartier van de Nationale raad voor de Mensenrechten (CNDH) en het aansteken van een brand die een deel van het Maamora bos rond Rabat heeft verwoest.

Lees ook: Karim vertelt over extreem gewelddadige inbraak

Onder de verdachten bevinden zich een technicus, een schoonmaker en een veelpleger, verdacht van verschillende misdaden in het noorden van het koninkrijk, aldus het blad.

De eerste verdachte die werd gearresteerd is een in 1995 geboren jongeman. Hij werkte in de residentie van de Arabische prins in Rabat en wordt van verschillende diefstallen verdacht. Hij werd op bevel van de procureur des Konings in voorlopige hechtenis genomen.

De anti-bendebrigade van de politie van Rabat voerde een soortgelijke operatie uit, waarbij vier mensen werden gearresteerd voor de diefstal van tablets met gevoelige informatie op het hoofdkwartier van de CNDH. De hoofdverdachte, een technicus, medewerker van de CNDH, verkocht de gestolen tablets aan de andere drie arrestanten, allemaal verkopers van telefoons en andere elektronische apparaten. Ze werden voorwaardelijk vrijgelaten.

Lees ook: Opmerkelijke inbraak in villa hoge officier Marokkaanse Gendarmerie

Volgens het blad is de laatste verdachte die werd gearresteerd, een 44-jarige veelpleger die voor verschillende misdrijven werd gezocht. Hij zou verantwoordelijk zijn voor de brand die onlangs een deel van het Maamoura bos in Rabat verwoeste. De man gaf de feiten toe maar stelde dat hij enkel een vuur had aangestoken omdat hij het koud had. Hij dacht niet dat hij een bosbrand zou veroorzaken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team