Zoeken

Karim vertelt over extreem gewelddadige inbraak

18 februari 2021 - 18:00 - Wereld

©

Eén van de twee daders van een extreem gewelddadig overval is afgelopen vrijdag veroordeeld in Frankrijk. Van de andere dader ontbreekt nog ieder spoor. Het slachtoffer is nog altijd herstellende van de aanval en is zwaar getraumatiseerd.

Slachtoffer Karim* vertelde zijn verhaal aan de rechtbank. De verwondingen zijn na vier maanden nog te zien. De aanval gebeurde op 17 september 2020 in Villepinte. De dag begon zoals alle andere dagen. De vader bracht zijn kinderen naar school en keerde terug naar huis. Zijn vrouw Salima* was al naar haar werk vertrokken. Er werd aan de deur geklopt. Een man vertelde aan Karim dat hij iemand zocht. Hij zwaaide vervolgens naar een andere man. De twee drongen toen het huis binnen, schrijft Le Parisien. De daders probeerden hun gezichten te verbergen met een mondkapje en een pet. Het slachtoffer werd daarop negentig minuten lang mishandeld.

De daders waren gewapend en sloegen het slachtoffer herhaaldelijk op zijn neus. Ze riepen volgens het slachtoffer: "Je weet waarom we hier zijn. Waar is het geld?" Vervolgens bonden ze een elektriciteitssnoer om de nek van Karim. Daar bleef het niet bij. Zijn vrouw vertelt dat ze op zijn benen begonnen te springen. "Alsof ze zijn benen wilden breken," zegt ze. Een van de aanvallers zou hebben geroepen "maak hem af".

"Het was extreem geweld," vertelt Karim. Één van de mannen ging naar de bovenverdieping om het huis te doorzoeken. Hij vond een kluis met 3000 euro erin. "Ze hebben zelfs honderden euro’s uit de spaarpot van onze kinderen gestolen," zegt Salima.

Voor de overvallers was dit niet genoeg. Ze mishandelden de vader opnieuw. Karim was bang dat hij zijn kinderen nooit meer zou zien. Op een gegeven moment sloeg hij een van de daders en rende het huis uit. "Pas toen hij buiten stond wist hij dat hij het zou overleven," vertelt zijn vrouw. Sinds de gewelddadige inbraak leeft het gezin in angst. De politie heeft één dader kunnen arresteren. De andere is nog voortvluchtig.

* De namen zijn gefingeerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team