Zoeken

Marokko: ambtenaar Binnenlandse Zaken verdacht van reeks diefstallen

27 oktober 2021 - 19:40 - Marokko

©

Zeven personen werden gearresteerd voor hun vermeende betrokkenheid bij een reeks diefstallen op het hoofdkwartier van de regionale raad van Rabat-Salé-Kenitra. De arrestaties volgen op een onderzoek door de gerechtelijke politie van Rabat.

In mei werden computers, mobiele telefoons, administratieve stempels en kantoorbenodigdheden gestolen uit het hoofdkantoor van de regionale raad van Rabat-Salé-Kenitra. Na een onderzoek dat verschillende weken in beslag nam, heeft de politie eindelijk verdachten opgepakt die bij deze reeks diefstallen betrokken zouden zijn, meldt het dagblad Al Akhbar.

Lees ook: Politieman voor diefstal opgepakt in Rabat

Naar aanleiding van de diefstallen diende de voormalige voorzitter van de regionale raad van Rabat-Salé-Kenitra, Abdessamad Sekkal, een klacht in. De gerechtelijke politie van Rabat stelde een onderzoek in. Ze namen vingerafdrukken en legden beslag op de opnamen van de videobewakingscamera’s in het administratieve hoofdkwartier van de regionale raad.

Lees ook: Arrestatie voor diefstal in villa Emirati prins in Rabat

Deze elementen en de hulp van een lid van de openbare dienst, leidden uiteindelijk tot de identificatie van de hoofdverdachte. Het gaat om de veiligheidsagent van het hoofdkwartier van de regionale raad. Hij handelde met de medeplichtigheid van twee andere personen, waaronder een ambtenaar van het ministerie van Binnenlandse Zaken die belast is met het bestuur van de regio. De groep overhandigde de gestolen voorwerpen aan andere personen om ze op de Bab El Had markt in Rabat te helen. Alle arrestanten werden afgelopen week voorgeleid aan het bevoegde parket.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team