Zoeken

Appeltje van Oranje-genomineerde YCL bouwt mee aan sterkere Marokkaans-Nederlandse gemeenschap

14 januari 2022 - 19:00 - Wereld

©

Het Oranje Fonds reikt elk jaar de Appeltjes van Oranje uit aan drie sociale projecten die zich inzetten voor een betere samenleving in Nederland. In 2022 staat het thema ’Kansengelijkheid voor alle jongeren’ in de kijker. De drie winnaars krijgen op 12 mei een geldbedrag van 25.000 euro. Eén van de kanshebbers is de Talenten Academie van de Young Leaders Community.

Vanaf 12 januari kan je tien dagen lang stemmen voor één van de 39 kanshebbers voor het Appeltje van Oranje, de jaarlijkse prijzen van het Oranje Fonds. De Talenten Academie van de Young Leaders Community (YLC) is genomineerd voor een Appeltje van Oranje. YLC wil met deze academie Marokkaans-Nederlandse jongeren inspireren door het inzetten van sterke leiders als rolmodel.

Lees ook: Malika beheert gratis restaurant in Molenbeek voor mensen in nood (video)

De organisatie vindt het jammer dat de Marokkaans-Nederlandse gemeenschap nog steeds kampt met problemen op het gebied van armoede, schooluitval en werkloosheid. Om dat tegen te gaan is er volgens hen een nieuwe generatie sterke leiders nodig als rolmodel. YCL ondersteunt daarom brugklas-scholieren uit de Marokkaans-Nederlandse gemeenschap in de zoektocht naar hun unieke talenten en bij het ontwikkelen van hun zelfvertrouwen.

Lees ook: Utrechtse Nour (17) runt al twee huiswerkscholen

De deelnemers aan de Talenten Academie krijgen ook trainingen op het gebied van leiderschap. Op deze manier wil YCL een kleine bijdrage leveren aan het bouwen van een sterkere Marokkaans-Nederlandse gemeenschap. De fantastische prijs van het Oranje Fonds zou voor hen een enorme steun in de rug betekenen. Je stem uitbrengen op dit initiatief kan nog tot en met 21 januari.

Klik hier om voor YCL te stemmen

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team