Zoeken

Koning Mohammed VI ontvangt Nederlandse ambassadeur

20 januari 2022 - 21:00 - Marokko

©

Koning Mohammed VI heeft maandag in het koninklijk paleis te Rabat verschillende buitenlandse ambassadeurs ontvangen. Zij boden hem hun geloofsbrieven aan. Onder hen ook de Nederlandse ambassadeur Jeroen Roodenburg en de Belgische ambassadeur Véronique Petit.

In een ceremonie op 17 januari in het koninklijk paleis, hebben verschillende ambassadeurs hun geloofsbrieven als gevolmachtigde en buitengewone ambassadeurs van hun landen overhandigd aan Koning Mohammed VI. Op de lijst van ambassadeurs stonden naast de Nederlandse en Belgische ambassadeurs, ook onder meer gezanten uit het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Arabische Emiraten, Oekraïne, Vietnam en Australië.

Lees ook: Koning Mohammed VI benoemt nieuwe ambassadeur voor Nederland

"Gisteren had onze ambassadeur, Jeroen Roodenburg, de eer om zijn geloofsbrieven te overhandigen aan Zijne Majesteit Koning Mohammed VI tijdens een prachtige ceremonie in het Koninklijk Paleis in Rabat. Op naar een nog sterkere partnerschap tussen onze twee landen", schreef de Nederlandse ambassade in Marokko dinsdag op haar Facebookpagina.

En ook de Belgische ambassade bericht over het evenement: "H.E. mevrouw de Ambassadeur Véronique Petit heeft gisteren, op 17 januari, haar geloofsbrieven overhandigd aan Zijne Majesteit de Koning Mohammed VI".

Lees ook: Israëlische ambassadeur in Marokko onder vuur

De audiëntie vond plaats in aanwezigheid van de minister Nasser Bourita van Buitenlandse Zaken, Afrikaanse Samenwerking en Marokkanen die in het Buitenland wonen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team