Zoeken

Afgeladen vliegtuigen van Eindhoven naar Marokko ondanks code oranje

13 juli 2021 - 12:24 - Wereld

©

Vanaf Eindhoven Airport vertrekken weer afgeladen vliegtuigen naar Marokko met mensen die op familiebezoek willen gaan ondanks het oranje reisadvies. Ook andere vakantiegangers willen nog gauw naar een zonnige bestemming vertrekken, voordat Nederland een rood reisadvies afgeeft.

Vanuit Eindhoven vertrokken op vrijdag verschillende vluchten naar het oranjegekleurde Marokko, het Spaanse vastelanden en de eveneens oranje bestemmingen van Lissabon en Faro in Portugal. De overheid adviseerde om enkel naar oranje gebieden te vliegen voor noodzakelijke reizen. Bezoekers van oranje gebieden werden ook op de hoogte gebracht dat ze in de meeste gevallen niet verzekerd zijn tegen eventuele corona-gerelateerde kosten, maar dat lijkt de reizigers op Eindhoven Airport niet te stoppen. Op vrijdag waren er zo’n 11.000 passagiers en in het weekend zijn dat er zo’n 15.000 per dag.

Lees ook: Royal Air Maroc gestart met vluchten vanuit Eindhoven Airport

Het reisadvies wordt duidelijk minder opgevolgd dan in de afgelopen maanden. "Rood, geel, paars, het verandert elke dag", zegt een passagier op weg naar Marokko aan het Brabants Dagblad. "Het is eigenlijk net als hier, je weet niet waar je aan toe bent. Ik ben er twee jaar niet meer geweest en ben in de tussentijd wat familieleden verloren aan corona. Het is een noodzakelijk bezoek."

Ook in het reisbureau merken ze dat reizigers nog amper naar de kleurcodes kijken. "Mensen hebben er nog steeds zin in, maar er komen steeds meer vragen bij", zegt Karel Donkers van TravelXL in Oss. "Touroperators annuleren een reis vaak als een gebied op oranje wordt gezet, dan krijgen reizigers hun geld terug. Maar zelfs een code rood hoeft nog niet het einde van de wereld te betekenen. Met testen of gevaccineerd verwacht ik dat Nederlanders nog steeds op veel plekken welkom zijn. Het is deze zomer een hoop gedoe, maar dat begrijpt iedereen."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team