Zoeken

Malika beheert gratis restaurant in Molenbeek voor mensen in nood (video)

22 september 2021 - 11:20 - Marokko

©

"Baraka Solidarité" is de naam van de vereniging die Malika Saïssi in Molenbeek leidt en die met de hulp van vrijwilligers gratis maaltijden verstrekt aan mensen in nood. Het initiatief is opgestart tijdens de lockdown om mensen aan te moedigen uit hun isolement te treden.

Een grote groep vrijwilligers staat elke dag paraat om verschillende maaltijden klaar te maken voor iedereen die in Molenbeek passeert. De aandacht, het luisterend oor, de steun, ... ze zijn zo belangrijk dat het Belgisch koninklijk paleis Malika en zeven andere helden heeft ontvangen. Zij werden genomineerd in het kader van het project "Be Heroes", een burgerinitiatief waarbij mensen hun persoonlijke alledaagse helden kunnen nomineren, meldt bx1.

Lees ook: Marokkanen in Nederland zeer actief in het organiseren van solidariteit

Voor het restaurant staan grote tafels opgesteld om iedereen die dat wil te ontvangen en van eten te voorzien. Volgens Malika "zou de wereld een betere plaats zijn als iedereen een beetje van zijn tijd en generositeit gaf om mensen in nood te helpen". De Marokkaanse vrouw draagt de erkenning vanuit het koninklijk paleis op aan "alle vrijwilligers die er hun tijd in steken, die hun gezin een hele dag laten vallen, die niet bang zijn om zich vuil te maken, die offers brengen voor het geluk van anderen".

Malika hoopt ook dat ze als "Be Heroes"-winnares meer middelen kan mobiliseren om nog meer mensen te kunnen helpen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team