Zoeken

Ibrahim el Kadiri speelt voor Jong Marokko en steunt Nederland op WK

25 november 2022 - 21:00 - Sport

©

De 20-jarige El Kadiri voelt zich evenveel Nederlander als Marokkaan en zijn dubbele nationaliteit gaf hem ook het voorrecht om zowel voor zijn vader- als voor zijn moederland uit te komen.

Als jeugdspeler mocht Ibrahim El Kadiri voor oranje spelen en tegenwoordig komt hij uit voor Jong Marokko, als aanvoerder nota bene. Gelukkig hoefde hij niet tussen zijn twee landen te kiezen. "Ik ben nog opgeroepen voor Nederland onder achttien jaar, maar dat ging vanwege corona niet door. Daarna heb ik niets meer gehoord uit Zeist. Toen een jaar geleden Marokko kwam, hoefde ik niet te kiezen. Dat je wordt opgeroepen om voor je land te spelen is een fantastisch gevoel. Dat heb ik bij Marokko en Nederland. Misschien voel ik me iets meer Nederlander, want ik ben hier geboren. Maar ik voel me ook Marokkaan. Ik ben het allebei", zegt hij in het Noord Hollands Dagblad.

Lees ook: Marokko-Kroatië: de vuurdoop van Walid Regragui

De keuze voor het ene team lijkt automatisch een afwijzing van het andere team in te houden. "Die discussie is er altijd. Kies je voor Nederland zijn de Marokkaanse fans boos en andersom. Eigenlijk doe je het altijd fout. Maar ik denk dat iemand zelf moet bepalen," zegt El Kadiri. Hij volgt samen met zijn moeder die in Nederland is geboren en zijn vader die in Marokko is geboren, het WK op de voet. "We volgen het gewoon voor de televisie en zien wel wie er gaat winnen. Ik wil niet kiezen en hoop dat Nederland en Marokko het allebei goed doen."

Lees ook: Marokko speelt gelijk tegen Kroatië op WK

Als Nederland en Marokko tegen elkaar spelen maakt het de linksbuiten van FC Volendam niet uit wie doorgaat. Hij denkt dat Marokko dit jaar misschien wel eens voor een verrassing zou kunnen zorgen. "Ze hebben een heel goed team met sterke spelers. Zeker nu Ziyech terug is. Maar er zijn meer topspelers als Hakimi en Boufal. Ze kunnen verrassen en het België en Kroatië heel moeilijk gaan maken, maar ik denk niet dat ze de wereldtitel kunnen pakken. In Marokko zijn de mensen al heel trots dat we aan het WK meedoen". Toch denkt hij dat de kans dat Nederland de titel gaat pakken groter is. "Ik verwacht dat ze ver gaan komen. Als ik beide landen moet vergelijken dan lopen er in Nederland meer spelers met extra kwaliteit rond. Ze hebben ook veel ervaren spelers."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team