Zoeken

Anas Sefrioui reageert op aanklacht tegen hem en zijn familie

5 juli 2021 - 17:00 - Marokko

©

De CEO van de Addoha-groep, Anas Sefrioui, heeft gereageerd op de aanklacht die tegen hem en enkele van zijn familieleden is ingediend door het bedrijf EPC Maroc. De zakenman en drie leden van zijn familie worden er door de Marokkaanse explosievenproducent van beschuldigd een aantal van hun bedrijfspanden in Bouskoura op 29 maart te hebben gesloopt zonder aankondiging of toestemming. Volgens Sefrioui klopt er niets van de aantijgingen van EPC Maroc.

“In tegenstelling tot de beweringen van EPC Maroc, werd de sloop door het bedrijf uitgevoerd in overeenstemming met de geldende wettelijke en reglementaire procedures. De op 29 maart 2021 uitgevoerde sloop werd uitgevoerd in aanwezigheid van de bevoegde autoriteiten die, in tegenstelling tot wat EPC Maroc beweert, vaststelden dat het pand leegstond en dat er geen roerende goederen of personen aanwezig waren, noch dat het zou gaan om industriële of administratieve faciliteiten. Een gerechtsdeurwaarder heeft er kennis van genomen", meldt Sefrioui in een persbericht.

Lees ook: Marokkaanse miljardair Anas Sefrioui aangeklaagd voor sloop bedrijfspanden

De CEO van de Addoha-groep beweert dat EPC Maroc gebruik maakte van het stuk grond terwijl het niet hun eigendom was. Het Marokkaanse bedrijf dat is gespecialiseerd in de productie van explosieven voor de mijnbouw maakte sinds 2012 gebruik van het stuk grond van het bedrijf Foncière Iskane. De grond was eigenlijk bestemd voor een huisvestingsproject dat door de bezetting van EPC Maroc een ernstige vertraging heeft opgelopen, legt de CEO van de Addoha-groep uit. Volgens Sefrioui is EPC er door de lokale autoriteiten van op de hoogte gebracht dat de productie van explosieven in een woonwijk een gevaarlijke situatie oplevert en is het bedrijf verzocht om de activiteiten te verplaatsen naar een veilige plek.

De zakenman legt bovendien uit dat de rechtbank vanaf 17 september 2014 meerdere malen een executiebevel heeft uitgevaardigd om EPC Maroc te dwingen om hun activiteiten te verplaatsen. De explosievenproducent is hiertegen twee maal in beroep gegaan, maar verloor de juridische strijd definitief na de laatste uitspraak van het Administratieve Hof van Beroep in Rabat op 22 maart 2016. Ook zegt Sefrioui dat EPC Maroc in 2016 een overeenkomst heeft gesloten met Foncière Iskane dat ze het stuk grond zouden verlaten en dat het bedrijf in 2017 een akkoord heeft gesloten voor de verhuizing van de activiteiten naar een geschikte locatie in het district Machraa Ben Abbou in de provincie Settat. Het bedrijf van Sefrioui zou op 5 maart 2021 een sloopvergunning hebben gekregen van Foncière Iskane om de gebouwen van EPC Maroc te mogen slopen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team