Zoeken

Royal Air Maroc stelt voorwaarden voor aanwerving 24 piloten

17 juni 2021 - 18:00 - Marokko

©

Om tegemoet te komen aan de grote vraag na de verlaging van haar ticketprijzen, heeft Royal Air Maroc een vacature gepubliceerd voor de aanwerving van 24 luchtvaartpiloten. Gezien de juridische geschillen met een aantal voormalige piloten (leden van de Vereniging van Marokkaanse Verkeersvliegers AMPL), die als gevolg van de coronacrisis werden ontslagen, stelt de Marokkaanse nationale luchtvaartmaatschappij nu voorwaarden aan deze aanwervingen.

"Bekendmaking van een vacature voor 24 kandidaten om, onder bepaalde voorwaarden, lijnpiloot te worden van de groep Royal Air Maroc". Dat kondigde de nationale luchtvaartmaatschappij aan, meldt Hespress. In de aankondiging van aanwerving van RAM wordt gepreciseerd dat "aan de kandidaten geen enkele garantie op tewerkstelling in de ondernemingen van de groep wordt gegeven, aangezien de aanwerving verbonden is met de reële behoeften van de groep op de datum van hun afstuderen".

Lees ook: Royal Air Maroc wint strijd tegen piloten

Bovendien, zo preciseert dezelfde bron, moet iedereen die zich kandidaat wil stellen voor deze aanwerving, die plaatsvindt in deze maand juni en waarvan het academiejaar medio september 2021 van start gaat, de Marokkaanse nationaliteit hebben, houder zijn van een wetenschappelijk baccalaureaat en jonger zijn dan 27 jaar op de datum van de aankondiging. Kandidaten moeten de voorbereidende lessen wiskunde sup of spe, wiskunde-natuurkunde of natuurkunde en ingenieurswetenschappen, met succes hebben voltooid. Kandidaten moeten ook geslaagd zijn voor het Concours National Commun Marocain (CNC) van 2021, of in het bezit zijn van een Marokkaans staatsdiploma van ingenieur, of een buitenlands ingenieursdiploma dat gelijkwaardig is aan dat van Marokkaanse staatsingenieur.

Volgens het medium zorgt deze vacature ervoor dat de ontslagen piloten niet happig zijn om te solliciteren. De AMPL wilde namelijk dat de 65 ontslagen piloten opnieuw geïntegreerd worden en had daarvoor in september 2020 een voorstel aan de top van RAM gedaan, "om een verantwoordelijke en vreedzame dialoog aan te gaan met het oog op de annulering van de economische ontslagen en om over te gaan tot de herplaatsing van de ontslagen piloten". In geval van weigering zouden zij staken. Een dreigement dat niet in goede aarde viel bij het topmanagement van RAM, dat een rechtszaak begon om de Marokkaanse Vereniging van Verkeersvliegers te laten ontbinden. Uit de tekst van de door RAM ingediende klacht, blijkt dat de AMPL "verschillende brieven aan de klager (RAM) heeft gezonden, waarin met name beroepsklachten zijn opgenomen die de wetgever verbiedt aan verenigingen". Royal Air Maroc trekt lering uit deze ervaring en stelt ditmaal "aanwervingsvoorwaarden" vast.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team