Zoeken

Marokkaanse miljardair Anas Sefrioui aangeklaagd voor sloop bedrijfspanden

2 juli 2021 - 17:00 - Marokko

©

De Marokkaanse zakenman Anas Sefrioui, en zijn familieleden Saad Sefrioui, Kenza Sefrioui en Malik Sefrioui, worden door het bedrijf EPC voor de rechter gedaagd na de vernietiging van een van zijn panden in Bouskoura nabij Casablanca. Het bedrijf dat is gespecialiseerd in de productie van explosieven heeft in afwachting van het vaststellen van de totale schade een voorlopige schadevergoeding van 10 miljoen dirham geëist.

Via een persbericht heeft EPC laten weten juridische stappen te hebben ondernomen tegen het bedrijf van Sefrioui, Iskane Land Company, vanwege de illegale en onaangekondigde sloop van administratieve en commerciële gebouwen van EPC Maroc op 29 maart 2021 in Bouskoura. Daarnaast heeft het bedrijf, dat explosieven produceert voor de mijnbouw, de Marokkaanse zakenman en drie van zijn familieleden persoonlijk aangeklaagd.

Hoewel de totale schade van deze spontane en ongeoorloofde sloopwerkzaamheden nog moet worden vastgesteld, heeft EPC een voorlopige schadevergoeding van 10 miljoen dirham geëist. Naar schatting ligt het totaalbedrag van de schade op 67 miljoen dirham.

In de ochtend van 29 maart reden de sloopmachines van het bedrijf van Anas Sefrioui zonder aankondiging door de poorten van het bedrijfsterrein van EPC in Bouskoura en begonnen gebouwen te slopen waar zeker 30 mensen aan het werk waren. "De bulldozers kwamen dus zonder enige voorzorg een geclassificeerde gevoelige locatie binnen en vielen bezette gebouwen aan, waarbij mensenlevens in gevaar werden gebracht en materiaal en belangrijke juridische en administratieve documenten werden vernietigd", staat in het persbericht van EPC. De medewerkers die aanwezig waren tijdens het incident hebben van het bedrijf psychische ondersteuning gekregen om de traumatische gebeurtenis te verwerken.

"Deze methodische vernietiging, die 48 uur duurde, ging gepaard met woeste plunderingen waarbij materiaal, inclusief technische tekeningen en apparatuur, werd gestolen en meegenomen door criminelen", specificeert EPC Maroc.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team