Zoeken

Miljardair Anas Sefrioui en familie voor de rechter

8 september 2021 - 11:20 - Marokko

©

De Marokkaanse miljardair Anas Sefrioui en zijn familie moeten op 14 september voor de rechtbank van eerste aanleg in Casablanca verschijnen. Hun dagvaarding volgt op een klacht van EPC Maroc voor het vernielen van hun lokalen in Bouskoura zonder voorafgaande waarschuwing.

Dreigen er juridische problemen voor Anas Sefrioui en zijn familie? Anas Sefrioui en zijn familieleden Saad Sefrioui, Kenza Sefrioui en Malik Sefrioui, zijn gedagvaard en moeten op 14 september 2021 verschijnen voor de Correctionele Kamer van de Rechtbank van eerste aanleg van Casablanca. EPC Maroc spande verschillende rechtszaken aan tegen het vastgoedbedrijf Iskane, naar aanleiding van de sloop van zijn administratieve en commerciële gebouwen in Bouskoura op 29 maart 2021.

Lees ook: Marokkaanse miljardair Anas Sefrioui aangeklaagd voor sloop bedrijfspanden

De onderneming diende op 8 juni ook een rechtstreekse dagvaarding in voor de correctionele rechtbank, tegen Anas Sefrioui, Saad Sefrioui, Kenza Sefrioui en Malik Sefrioui. In het kader van deze laatste procedure eist EPC Maroc een voorlopige vergoeding van 10 miljoen dirham, in afwachting van de afronding van de expertise- en evaluatiewerkzaamheden. De eerste gedeeltelijke raming bedraagt 67 miljoen dirham, enkel voor materiële verliezen en diefstal.

In een verklaring reageerde de CEO van Addoha op de klacht die tegen hem en zijn familieleden werd ingediend. "In tegenstelling tot de beweringen van EPC Maroc, is de afbraak door het bedrijf uitgevoerd volgens de geldende wettelijke en reglementaire procedures en in de aanwezigheid van de bevoegde autoriteiten. Die hebben vastgesteld dat de lokalen leeg waren, er waren geen meubilair, personen noch industriële of administratieve installaties aanwezig. Een deurwaarder nam hier nota van", verzekerde Anas Sefrioui.

Lees ook: Anas Sefrioui reageert op aanklacht tegen hem en zijn familie

De baas van Addoha verklaarde ook dat EPC Maroc in 2016 en 2017 twee memoranda van overeenstemming had ondertekend met Iskane, voor de definitieve vrijgave van de grond. Ze hebben vervolgens hun activiteiten naar het district Machraa Ben Abbou in de provincie Settat verplaatst.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team