Zoeken

Amir Bachrouri spreekt over vondst cocaïne in zijn huis

3 oktober 2022 - 15:00 - Wereld

©

De 19-jarige voorzitter van de Vlaamse Jeugdraad, Amir Bachrouri, doorbreekt in een gesprek met De Standaard, zijn stilzwijgen. Hij spreekt voor het eerst over de vondst van 20 kilo cocaïne in zijn ouderlijke huis, een maand geleden.

Op dinsdag 6 september voerde de politie een huiszoeking in het ouderlijk huis van Amir Bachrouri. "Het was een doodgewone avond. Ik zat voor de televisie met mijn gezin. Een beetje lekker tv kijken." De agenten vonden twintig kilo cocaïne. Het gezin mocht na een verhoor meteen terug beschikken. Een niet inwonend familielid zou verantwoordelijk zijn voor het verbergen van de cocaïne in de familiale woning van Bachrouri.

Lees ook: Vlaams Belang krijgt harde kritiek voor fotomontage met Amir Bachrouri

Toen het nieuws lekte moest Bachrouri met een verklaring komen. Daarop volgden een heleboel verdachtmakingen. Het Vlaams Belang ging zelfs zo ver om zijn ontslag bij de jeugdraad te eisen. Maar daar denkt Bachrouri niet aan. Het openbaar ministerie bevestigt dat hij niet in verdenking is gesteld, hij werd enkel gehoord als getuige. "Ik kan iedereen recht in de ogen kijken, nooit heb ik een voet over de lijn gezet", aldus Bachrouri.

Hij was die avond in shock. "Ik ben nooit eerder zo in aanraking gekomen met de politie, mijn andere gezinsleden ook niet. Het duurde even voor ik begreep wat er aan de hand was. Maar van het eerste moment wist ik ook dat niemand van mijn gezin hier iets mee te maken had. En de politie heeft ons heel correct behandeld, dat was positief . We hebben onmiddellijk onze medewerking verleend. Waarom ook niet? Ik wist dat we recht in onze schoenen stonden. We zijn die avond nog gehoord. Wat daar is gevraagd kan ik niet vertellen. Maar het was een normaal verhoor, heel kort. Daarna zijn we in vrijheid gesteld zonder bijkomende voorwaarden. De politie en het parket moeten nu hun werk kunnen doen. Aan het einde van de rit zal wel blijken wat er zich juist heeft voorgedaan. Het enige dat erop zit is verder gaan", vertelt hij

Drugscriminaliteit is iets dat Bachrouri wel kent, hij groeide op in Borgerhout en zag waartoe ze in staat zijn. Maar zijn moeder deed er alles aan om haar kinderen te beschermen. Nu sloop de problematiek toch nog hun leven binnen. "Je probeert die sociale mobiliteit in jouw leven waar te maken. Erop vooruit te gaan. Drugs uit jouw leven te houden, niet gebruiken, niet dealen, er niet mee in aanraking te komen. Wat in een wijk als Borgerhout niet altijd zo makkelijk is. Dat het dan toch op zo’n manier binnen sluipt doet pijn. Ze gaan gewoon over lijken. Wie lapt een ander dat nu, daarvoor moet je toch meedogenloos zijn?"

Lees ook: België: 20 kilo cocaïne gevonden in huis Amir Bachrouri

Toch heeft hij nooit overwogen om af te treden. "Ik weet dat ik niets verkeerd heb gedaan. De Vlaams Minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V) heeft onmiddellijk zijn steun uitgesproken, intern bij de jeugdraad was het niet anders. Het werk wordt ondertussen niet minder. De week na de huiszoeking alleen al werd ik bedolven onder telefoontjes van jongeren en jeugdwerkers. Iemand die al maanden wacht om bij een psycholoog binnen te kunnen, iemand die roept op gespecialiseerde crisishulp, leerlingen die weeral geen les Nederlands kregen. Ik ben niet moegestreden. We hebben al teveel waters doorzwommen om nu de handdoek in de ring te gooien", concludeert hij.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team