Zoeken

Amerikaanse miljardair Mark Cuban wil in Marokko investeren

15 maart 2021 - 15:40 - Economie

©

Sinds de normalisatie-overeenkomst tussen Marokko en Israël hebben heel wat Amerikaanse investeerders interesse om in Marokko te beleggen. Dat is ook het geval voor de Amerikaanse zakenman Mark Cuban. Hij groeide in Pitsburg op in een Joods gezin en wil nu in het koninkrijk investeren.

Mark Cuban is volgens Israëlische media van plan om geld te steken in opkomende investeringssegmenten in Marokko, zoals Fintech en High-tech. Marokko trekt meer Israëlische en Amerikaanse investeerders aan, sinds het herstel van de diplomatieke betrekkingen tussen het koninkrijk en de Hebreeuwse staat.

Mark Cuban is een succesvol zakenman. Hij werd in 1998 op 40-jarige leeftijd miljardair, toen hij zijn bedrijf broadcast.com voor 5,7 miljard dollar aan Yahoo verkocht. Hij is eigenaar van het basketbalteam Dallas Mavericks, de bioscoopketen Landmark Theatres en de studio Magnolia Pictures, met name via het concern 2929 Entertainment. Hij is ook de voorzitter van de televisiezender HDNet. Volgens Forbes is deze Amerikaanse miljardair-ondernemer 4,3 miljard dollar waard.

Met zijn VIP-luchtvaartmaatschappij MLW Air verzorgt Mark Cuban regelmatig het vervoer van sportteams zoals Paris Saint-Germain, Manchester United, Chelsea FC, Real Madrid, staatshoofden en regeringsleiders. Volgens Forbes vervoerde MLW Air de "top 500 bedrijven in de wereld".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team