Zoeken

Zoon Marokkaanse Jood neemt deel aan senaatrace in VS

22 februari 2021 - 10:00 - Wereld

©

Alex Lasry, zoon van Marc Lasry, een Amerikaanse miljardair geboren in een joods-Marokkaans gezin in Marrakech, neemt deel aan de Senaatsverkiezingen van 2022 in de Verenigde Staten.

De 33-jarige Alex Lasry maakt zijn eerste stappen in de politiek en wil senator van Wisconsin worden. Hij is momenteel vice-president van Milwaukee Bucks waarvan zijn vader een groot deel bezit.

"Het is tijd om de oude methodes van Washington te dumpen en op een nieuwe manier aan de Amerikaanse economie te gaan denken.", verklaarde Lasry, eraan toevoegend dat progressieve waarden goed zijn voor het bedrijfsleven.

Mark Lasry is kandidaat voor de Democraten. Zijn tegenstander is de Republikeinse Ron Johnson, die sinds 2010 senator is van Wisconsin. Hij zal wel eerst zijn partijgenoot Thomas Nelson moeten verslaan. Ondanks zijn weinige ervaring wordt Lasry als een serieuze kandidaat beschouwd. Dat heeft hij onder meer te danken aan het fortuin van 1,8 miljard dollar van zijn vader, die zijn campagne financiert.

Juist dit punt zorgt voor ergernis bij Thomas Nelson, die hem via Twitter heeft gevraagd om het fortuin van zijn familie niet te gebruiken voor zijn campagne omdat "niemand een zetel in de senaat mag kopen".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team