Zoeken

Marokko mag Amerikaanse drones kopen

29 maart 2021 - 13:20 - Economie

©

President Joe Biden van de Verenigde Staten is van plan om het beleid van zijn voorganger met betrekking tot de uitvoer van bewapende drones voort te zetten en heeft de verkoop van vier drones aan Marokko bevestigd. Het koninkrijk onderhandelde deze aankoop als onderdeel van het akkoord over de normalisering van zijn betrekkingen met Israël.

De verkoop van vier gesofisticeerde MQ-9B SeaGuardian drones aan Marokko zal standhouden. Het akkoord is onderhandeld onder de regering Trump als onderdeel van de Abraham Akkoorden van afgelopen december, meldt Reuters.

Een regeringsbron zegt dat de regering Biden niet zal terugkrabbelen. De voortzetting van dit beleid zal een positief effect hebben. Dit besluit zal honderden miljoenen en mogelijk miljarden dollars aan Amerikaanse verkopen opleveren en betreft de regeringen van Taiwan, India, Marokko en de Verenigde Arabische Emiraten, die in het verleden geen toegang hadden tot deze aankopen, aldus het Britse persbureau.

Marokko kan dus zijn bestelling van vier MQ-9B SeaGuardian drones van de laatste generatie verwachten. De drones worden gemaakt door de Amerikaanse fabrikant General Atomics. De regering Trump had op 11 december 2020 een bericht naar het Congres gestuurd over de verkoop van bewapende drones en precisiewapens aan het koninkrijk voor één miljard dollar. Deze drones hebben een bereik van meer dan 11.000 kilometer, waardoor zij grote gebieden kunnen bestrijken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team