Zoeken

Yair Lapid reageert op terugroeping Israëlische ambassadeur in Marokko

15 september 2022 - 18:00 - Wereld

©

De Israëlische premier Yair Lapid heeft gereageerd op de terugroeping van de Israëlische ambassadeur David Govrin uit Rabat. Govrin wordt beschuldigd van intimidatie, seksuele uitbuiting en financieel wanbeleid.

Premier Yair Lapid vroeg in een gesprek aan Alon Ushpiz, de directeur-generaal van het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken, wat de Israëlische diplomatie gedaan heeft met de klachten van de afgelopen maanden tegen David Govrin, de Israëlische ambassadeur in Marokko, meldt de Israëlische radio Reshet Bet.

Lees ook: David Govrin reageert op beschuldiging seksuele intimidatie

De premier zei ook nog dat hij zich kan vinden in het besluit om de terugroeping van de Israëlische diplomaat te handhaven, tot de afronding van het onderzoek, dat door het ministerie van Buitenlandse Zaken is ingesteld.

Lees ook: David Govrin, rem voor ontwikkeling betrekkingen Israël-Marokko

David Govrin werd op 6 september door Tel Aviv teruggeroepen nadat hij werd beschuldigd van intimidatie, seksuele uitbuiting en financiële malversaties. Het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken stuurde een team om de gebeurtenissen te onderzoeken, onder leiding van Hagay Behar, de inspecteur-generaal van de afdeling. Zondag zei Govrin nog dat de beschuldigingen van seksuele intimidatie tegen hem verzonnen waren door Ran Metzuyanim, de veiligheidsverantwoordelijke van het verbindingskantoor.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team