Zoeken

Demonstratie in Rabat tegen handelingen David Govrin

12 september 2022 - 16:00 - Marokko

©

Vrijdag hebben islamistische, pan-Arabische en extreem-linkse activisten voor de zetel van het parlement in Rabat gedemonstreerd tegen het omstreden gedrag van het hoofd van het Israëlische verbindingsbureau in Marokko. Hij wordt ervan verdacht Marokkaanse medewerksters seksueel te hebben geïntimideerd.

De demonstranten, die tegen de normalisatie met Israël zijn, reageerden op de oproep van de Nationale Actiegroep voor Palestina tot een demonstratie. Ze veroordeelden het "verachtelijke optreden" van David Govrin en riepen op tot de sluiting van het Israëlische verbindingskantoor in Rabat.

Lees ook: Israëlische verbindingskantoor in Rabat opgeschud door seksschandaal

"Dit is een schandaal dat de waardigheid van de Marokkaanse vrouwen en de nationale waardigheid schendt," vertelde Abdelkader Alami, voorzitter van de Nationale Actiegroep voor Palestina, aan Hespress. De leider van de Beweging voor Eenheid en Hervorming (MUR), Abderrahim Chikhi, drong aan op de "onmiddellijke sluiting" van het Israëlische bureau in Rabat en de beëindiging van alle diplomatieke betrekkingen met dat land.

De linkse activist Amine Abdelhamid van het Marokkaans Front voor Palestina en tegen Normalisatie protesteerde tegen de "afstotende daden van het hoofd van het Israëlisch verbindingsbureau in Marokko." Hij verklaarde dat "de waardigheid van Marokko niet kan worden gekocht en dat de normalisatie moet ophouden".

Lees ook: Diefstal geschenk Koning Mohammed VI reden vertrek David Govrin?

David Govrin, hoofd van het Israëlische verbindingsbureau in Rabat, werd door zijn land teruggeroepen na verdenkingen van seksuele intimidatie van Marokkaanse werknemers. Ook worden er financiële onregelmatigheden bij de diplomatieke missie gemeld. Het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een onderzoek ingesteld om de zaak op te helderen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team