Zoeken

Israëlische verbindingskantoor in Rabat opgeschud door seksschandaal

6 september 2022 - 17:40 - Marokko

©

Er is een intern onderzoek ingesteld door het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken naar aanleiding van beschuldigingen van financiële en administratieve "onregelmatigheden" en seksuele intimidatie bij het Israëlische verbindingsbureau in Rabat, dat onder leiding staat van David Govrin.

Een intern onderzoek werd ingesteld door de inspecteur-generaal van het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken, na het vertrek van vier medewerkers van het Israëlische verbindingskantoor in Rabat, meldt de Israëlische krant Yedioth Ahronot.

Lees ook: Bouw Israëlische ambassade in Rabat van start

"Er waren spanningen met David Govrin waardoor de werknemers gedwongen werden het kantoor te verlaten", meldt een bron van het blad. Men voerde ook beschuldigingen aan van seksuele intimidatie en financiële en administratieve onregelmatigheden. Als onderdeel van het onderzoek is een commissie onder leiding van inspecteur Hagai Behar, de derde belangrijkste Israëlische diplomaat, afgelopen weekend naar Rabat afgereisd.

Lees ook: David Govrin stelt Marokkaanse anti-Israël-retoriek in vraag

Het Israëlisch verbindingsbureau in Rabat werd in augustus 2021 geopend. Het Marokkaanse verbindingsbureau in Tel Aviv staat onder leiding van Abderrahim Beyyoud. De twee landen normaliseerden hun diplomatieke betrekkingen in december 2020 onder auspiciën van de Verenigde Staten als onderdeel van de Abraham-akkoorden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team