Zoeken

Algerijnse vrouw onteigend van landbouwgrond in Marokko

30 januari 2024 - 21:00 - Marokko

©

Een Algerijnse vrouw is haar landbouwgrond in de regio van Berkane in het noorden van Marokko kwijtgeraakt door een recente overheidsbeslissing. Karma Kheira, van Algerijnse nationaliteit, was eigenaar van een stuk landbouwgrond in de gemeente Madagh, maar is deze nu kwijtgeraakt aan de Marokkaanse staat.

Volgens de Marokkaanse wetgeving, met name het Dahir nummer 1.73.213 van 2 maart 1973, wordt land dat toebehoort aan buitenlandse natuurlijke personen of rechtspersonen, overgedragen aan de staat. Dit geldt voor landbouwgrond of grond die voor landbouwdoeleinden geschikt is. De betreffende grond, met een oppervlakte van een hectare, 9 aren en 70 centiaren, is hierdoor in handen van de Marokkaanse overheid gekomen, meldt Al3omk.

Lees ook: Marokkaanse expat slachtoffer van landonteigening

Een gezamenlijk besluit van de Marokkaanse minister van Landbouw, Zeevisserij, Plattelandsontwikkeling, Water en Bossen, de minister van Binnenlandse Zaken en de minister van Economie en Financiën, heeft de staat officiële rechten over deze landbouwgrond toegekend. De overname van het land zou van kracht zijn vanaf de publicatie van het besluit. Dit document is gepubliceerd in de laatste uitgave van het Staatsblad op 23 november 2023.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team