Zoeken

Studeren in Canada populair bij Marokkaanse studenten

14 november 2020 - 09:00 - Wereld

©

Naast Frankrijk is Canada de afgelopen 10 jaar populair als gastland bij veel Marokkaanse studenten. Dit hangt samen met de inspanningen die dit land levert om aantrekkelijker te worden voor buitenlandse studenten.

Het onderwijssysteem van Canada staat bekend om de hoge kwaliteit en de grote diversiteit aan studierichtingen. Het Canadese hoger onderwijs heeft al 24 Nobelprijswinnaars afgeleverd en er wordt veel belang gehecht aan wetenschappelijk onderzoek, meldt de website Challenge. In de top 100 van de Shanghai-ranglijst van 2020 staan 4 Canadese universiteiten en 19 in de top 500. 47% van de internationale studenten in Canada komt uit China en India, gevolgd door Frankrijk, wiens studenten een voorkeur hebben voor de Franstalige universiteiten in Quebec.

Net als hun Franse leeftijdsgenoten hebben Marokkaanse studenten een voorkeur voor de Franstalige provincie Quebec en vooral voor de stad Montreal, zegt Mohamed Tazi, de algemeen directeur van Archimède Consulting. Dit is een adviesbedrijf dat al enkele jaren studenten in het buitenland ondersteunt.

Voor Ali Berrada, die zijn studie volgde aan H.E.C. Montreal, zijn er duidelijke redenen om in Canada te gaan studeren. "Er is de mogelijkheid om snel een baan te krijgen na het afstuderen en jonge leidinggevenden worden in de watten gelegd door werkgevers". Hatim Amine, afgestudeerd in hotelmanagement en leidinggevende in een groot hotel in Montreal: "Een jonge afgestudeerde bereikt snel een bepaald niveau van comfort dat hij alleen na vele jaren werken in Marokko zal kunnen bereiken". Deze aantrekkelijke omstandigheden beroven Marokko van veel jonge getalenteerde mensen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team