Zoeken

Woede Algerijnse president leidt tot ontslag Marokkaan Abdelhak El Mansour

18 mei 2021 - 10:00 - Wereld

©

De Marokkaanse Abdelhak El Mansour, directeur van Amana Assurance (ex-SAPS), is uit zijn functie ontheven. De Algerijnse president Abdelmadjid Tebboune heeft instructies gegeven nadat hij een rapport heeft ontvangen waaruit bleek dat verzekeringsmaatschappijen contracten hadden gesloten met Marokkaanse bedrijven.

Werden de instructies van de Algerijnse president met betrekking tot Marokko tot op de letter opgevolgd? De leden van de raad van bestuur zijn in ieder geval overgegaan tot het ontslag van Abdelhak El Mansour, directeur van Amana Assurance, een in 2011 opgerichte onderneming die gespecialiseerd is in persoonlijke verzekeringen, meldt Le Soir d’Algérie.

Abdi Mohand-Outabet is de plaatsvervanger van Abdelhak El Mansour. Amana Assurance is een dochteronderneming van de Franse partner Macif en heeft als aandeelhouders de Nationale Verzekeringsmaatschappij (SAA), BDL en BADR.

Het ontslag van de Marokkaan volgt op de instructies van de Algerijnse president Abdelmadjid Tebboune aan de telefoonmaatschappij Djezzy, aan de CAAR en aan SAA. Hij heeft hen gevraagd om contracten te beëindigen met bedrijven uit landen die Algerije "vijandig gezind" zijn, waaronder Marokko. Volgens één van de clausules van het contract moet Djezzy aan deze ondernemingen gevoelige informatie ter beschikking stellen die het nationaal belang en de veiligheid van het land zou kunnen schaden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team