Zoeken

Algerijnse president wil Marokkaanse bedrijven buiten de deur houden

13 mei 2021 - 19:00 - Wereld

©

De Algerijnse president Abdelmadjid Tebboune is ontstemd over een rapport waaruit blijkt dat de telefoonmaatschappij Djezzy, de Algerijnse verzekerings- en herverzekeringsmaatschappij (CAAR) en de Nationale Verzekeringsmaatschappij (SAA) samenwerken met bedrijven uit landen die Algerije "vijandig" gezind zouden zijn, waaronder Marokko.

In het rapport staat onder andere vermeld dat het Algerijnse telecombedrijf Djezzy (Optimum Telecom) contracten zou hebben gesloten met bedrijven uit landen die de Algerijnse autoriteiten zien als vijandige naties, meldt de website Le360. Een van deze bedrijven zou van het Algerijnse telecombedrijf gevoelige informatie in handen gekregen hebben voor de opdracht om de advertentie-activiteiten van Djezzy te beheren. Volgens de Algerijnse autoriteiten gaat het hier om informatie die het nationale belang en de veiligheid van Algerije kan ondermijnen.

Ook de Algerijnse Verzekerings- en Herverzekeringsmaatschappij (CAAR) en de Nationale Verzekeringsmaatschappij (SAA) worden in het rapport genoemd als bedrijven die samenwerken met Marokkaanse bedrijven.

De woedende Algerijnse president Abdelmadjid Tebboune riep Djezzy, de CAAR en de SAA op om de samenwerking met de in het rapport genoemde bedrijven te beëindigen. Ook wil hij dat eventuele dividenduitkeringen aan deze bedrijven worden geblokkeerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team