Zoeken

Sahara: Spanje zet Algerijnse president op zijn plaats

27 april 2022 - 21:00 - Wereld

©

José Manuel Albares, de Spaanse minister van Buitenlandse Zaken, Europese Unie en Samenwerking, heeft gereageerd op de verklaringen van de Algerijnse president Abdelmadjid Tebboune over de wijziging van het standpunt van Spanje inzake de Sahara.

"Wij hebben zeer sterke banden met de Spaanse staat, maar de regeringsleider (Pedro Sanchez, nvdr) heeft alles opnieuw ter discussie gesteld", liet de Algerijnse president zich ontvallen in een interview met twee Algerijnse media op 23 april.

Lees ook: Abdelmadjid Tebboune: "Pedro Sanchez heeft alles gebroken"

"Ik zal geen steriele polemiek voeren, maar Spanje heeft een soeverein besluit genomen in het kader van het internationaal recht en daar valt verder niets aan toe te voegen," zei het hoofd van de Spaanse diplomatie maandag op het radiostation Onda Cero, in reactie op de opmerkingen van Abdelmadjid Tebboune.

Lees ook: Na Marokko, Spanje in crisis met Algerije

Algerije zal "in geen enkel geval afzien van zijn toezeggingen om de levering van gas aan Spanje te verzekeren", verzekerde de Algerijnse president in hetzelfde interview. "Uit al deze verklaringen blijkt dat de levering van Algerijns gas aan Spanje en de naleving van internationale contracten volledig gegarandeerd zijn", benadrukte José Manuel Albares.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team