Zoeken

Algerije waarschuwt Marokko voor destabilisatie pogingen

13 augustus 2021 - 17:40 - Wereld

©

De Algerijnse president Abdelmadjid Tebboune heeft Marokko gewaarschuwd voor pogingen tot destabilisatie van zijn land, door middel van de "uitbuiting van kinderen" of "bevelen die achter de schermen worden gegeven".

Tijdens een periodieke perspunt met Algerijnse media benadrukte Tebboune dat Algerijnen moeten weten "dat hun land een regionale macht is". Ook waarschuwde hij voor pogingen van "partijen die door middel van 4e generatie oorlogen achter de schermen de pioniersrol van Algerije minimaliseren om het land te destabiliseren en zijn kinderen uit te buiten."

Lees ook: Abdelmadjid Tebboune negeert uitgestoken hand van Koning Mohammed VI

Abdelmadjid Tebboune hekelde ook de geruchten die op sociale media worden verspreid, met betrekking tot verschillende sectoren die de actuele gezondheidscrisis misbruiken om "angst te zaaien" onder de burgers door middel van fake news en vervalste video’s.

Volgens de Algerijnse president worden "dergelijke geruchten als wapen gebruikt om Algerije via sociale media te destabiliseren". Deze geruchten vormen een "gevaar voor de nationale veiligheid", wat heeft geleid tot de ontwikkeling van een "nieuw juridisch arsenaal in de strijd tegen cybercriminaliteit".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team