Zoeken

Asmaa Lamnawar reageert op uitspraken Algerijnse president

8 juni 2021 - 15:40 - Marokko

©

De verbale aanval van de Algerijnse president Abdelmadjid Tebboune op het Marokkaanse koningshuis heeft een reactie uitgelokt van de Marokkaanse zangeres Asmaa Lamnawar. De artieste verdedigt Koning Mohammed VI en heeft scherpe kritiek geleverd op het Algerijnse staatshoofd.

"In deze relatie (red.: tussen Marokko en Algerije) behoort Algerije de eervolle rol toe. De breuk met Marokko, en dan heb ik het over de monarchie, niet het Marokkaanse volk, gaat zo lang terug dat het gemeengoed is geworden”, verklaarde Tebboune in een interview met de Franse krant Le Point. Deze uitspraak van de Algerijnse president zorgde voor heftige reacties van Marokkanen, onder wie zangeres Asmaa Lamnawar.

Lees ook: Abdelmadjid Tebboune bedreigt Marokko en Mohammed VI

"Onze monarchie vindt haar legitimiteit in haar nauwe banden met de standvastigheid van de Marokkaanse natie, glorieus en uniek, die wordt beschouwd als de oudste monarchie ter wereld. Wie ben jij, wat is jouw verhaal zodat jij je mening mag geven over een 12 eeuwen oud koninklijk instituut? Is het niet genoeg voor je dat je wordt opgelegd door de militaire dictatuur van de korporaals om te verarmen en de repressie uit te voeren tegen het broederlijke Algerijnse volk", schreef Lamnawar op haar Instagram-account.

"Voor jou was je voorganger virulenter dan jij in zijn haat tegen Marokko, maar hij belandde in de vuilnisbak van de geschiedenis zonder ook maar een korrel zand van de Marokkaanse soevereiniteit te hebben opgepikt. Het volstaat om te zeggen dat je lot, net als dat van je voorganger, is bezegeld in de handen van de korporaals die je zullen laten gaan als je alle voorraad van je hatelijke retoriek tegen Marokko hebt uitgeput ", ging de zangeres verder in haar Instagram-post.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team