Zoeken

Algerijnse minister reageert woedend op kaart Marokko met Sahara (video)

21 januari 2023 - 21:00 - Wereld

©

De Algerijnse minister van farmaceutische industrie, die de nieuwe investeringen van een bedrijf in de sector was komen aankondigen, reageerde woedend toen hij een kaart van Marokko met de Sahara zag hangen in een vergaderzaal van een Saoedisch bedrijf in Algerije.

Minister Ali Aoun riep de managers van het Saoedische bedrijf Tabuk op om de kaart bij te werken. "De kaart moet zo snel mogelijk gecorrigeerd worden. U bent hier in Algerije en u kent het Algerijnse standpunt over de kwestie van de Westelijke Sahara," zei de minister tegen de bedrijfsleiders.

Lees ook: Wereldkaart zonder Marokko zorgt voor ophef (foto)

Ook riep hij het Saoedische bedrijf op zijn investeringsplannen in Algerije te heroverwegen. Hij benadrukte dat zijn land behoefte heeft aan geneesmiddelen tegen kanker en diabetes, meldt de krant El Watan.

Lees ook: Apple Maps gebruikt kaart van Marokko met Sahara

Algerije is een bondgenoot van het Polisario en verdedigt het zelfbeschikkingsrecht van het Sahrawi-volk. Marokko is de tegenstander in deze kwestie en eist van zijn kant de soevereiniteit over het gebied. Deze soevereiniteit is reeds erkend door de Verenigde Staten, Israël, Duitsland en Spanje.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team