Zoeken

Apple Maps gebruikt kaart van Marokko met Sahara

8 januari 2022 - 16:20 - Marokko

©

De soevereiniteit van Marokko over de Sahara wordt bevestigd. In de laatste Apple Maps update wordt een kaart gebruikt van het koninkrijk inclusief de Sahara.

Naast Apple hebben ook andere internationale instellingen en media de nieuwe wereldkaart gepubliceerd waarop de Sahara als een integrerend deel van het Marokkaanse grondgebied is aangegeven. Zo hebben bijvoorbeeld de Arabische Liga, de Confederatie van Afrikaans Voetbal en de Britse BBC deze nieuwe bijgewerkte kaart reeds aangenomen, zo meldt Atalayar.

Lees ook: Algerije reageert op kaart van Marokko met Sahara

Deze nieuwe actualisatie is een opsteker voor Marokko. Het land wacht al jaren op internationale erkenning van zijn soevereiniteit over de Sahara. In 2020 erkenden de Verenigde Staten, onder de regering-Trump, het Marokkaanse karakter van de Sahara, in ruil voor de normalisering van de betrekkingen tussen Marokko en Israël.

Nu hebben verschillende landen dit voorbeeld gevolgd. "Reeds 50 landen hebben de Marokkaanse soevereiniteit over de Sahara erkend, en 24 landen hebben reeds consulaten in Laayoune en Dakhla..." aldus Ahmed Moussa, de Marokkaanse consul op de Canarische Eilanden, in een interview met het webportaal Rue20.

Lees ook: Joe Biden verwijdert tweet met kaart van Marokko zonder Sahara

Volgens verschillende deskundigen zou de Marokkaanse soevereiniteit over de Sahara zeer gunstig kunnen zijn voor de regio en de Sahrawi’s, met name wat betreft de douanerechten op de uitvoer van landbouwproducten en vis naar de Europese markt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team