Zoeken

Wereldkaart zonder Marokko zorgt voor ophef (foto)

21 oktober 2022 - 11:00 - Wereld

©

Op de internationale beurs van Montpellier in Frankrijk ontbrak op de reusachtige wereldkaart in de hal slechts één land: Marokko. Dat lokte verontwaardigde reacties uit van de Marokkaanse gemeenschap in de stad en van de Marokkaanse autoriteiten. Volgens de organisatoren gaat het om een vergissing van de ontwerper.

Een Marokkaanse exposant merkte op dat Marokko ontbrak op de gigantische kaart van de planeet, die van 7 tot 17 oktober in een hal van de Internationale Beurs van Montpellier werd tentoongesteld, meldt Actu.

Lees ook: Arabische Liga keurt kaart Marokko met Sahara goed

Een blunder die de organisatoren tijdens de elf dagen van het evenement is ontgaan, maar een Marokkaanse exposant die de fout opmerkte, informeerde de Marokkaanse gemeenschap in de stad, die op haar beurt de Marokkaanse consul in Montpellier waarschuwde, die de informatie doorgaf aan de Marokkaanse ambassadeur in Parijs. De ambassadeur stuurde vervolgens een rapport over de zaak naar het Koninklijk Paleis in Rabat, zodat het uiteindelijk op het bureau belandde van Koning Mohammed VI, aldus de krant.

Lees ook: Naziha vecht om haar ontvoerde kinderen terug te krijgen

Nadat de organisatoren op de hoogte waren gebracht van het diplomatieke incident, liet de directie van de Internationale Beurs van Montpellier de kaart verwijderen voor de rest van het evenement. Het zou om "een vergissing" gaan van de ontwerper. De tentoonstelling werd goed bezocht, zo’n 100.000 bezoekers liepen door de hallen en gangen van het expositiecentrum in Pérols.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team