Zoeken

Algerijns team "heel goed ontvangen" in Marokko

2 september 2021 - 16:20 - Sport

©

Ondanks de verbreking van de diplomatieke betrekkingen tussen Algiers en Rabat, zal de wedstrijd tussen Algerije en Burkina Faso in de kwalificatiereeks voor het WK-2022 in Qatar, op 7 september in het grote stadion van Marrakech worden gespeeld. Amine Labdi, algemeen manager van het Algerijns elftal, geeft hier meer details over.

"Veel dingen werden gezegd, maar wat geweten moet worden is dat we enkel een klein probleem hebben gehad tijdens onze eerste verplaatsing vanwege de gezondheidspas die we niet hadden. Vervolgens maakte de Marokkaanse voetbalbond FRMF het allemaal gemakkelijker voor ons. We werden heel goed ontvangen door de FRMF en door de Marokkanen in het algemeen", verklaarde Amine Labdi in een interview met FAF TV. Hij wenste daarmee een einde te maken aan de hardnekkige gerucht over een verbod om Marokko te betreden voor het Algerijns elftal.

Lees ook: Voetbalwedstrijd Algerije-Burkina Faso gaat toch door in Marokko

"We zijn naar Marokko gegaan om de verblijfplaats van het nationaal elftal te bezoeken en om hun verblijf in de best mogelijke omstandigheden te laten verlopen. (...) Alles is klaar, of het nu gaat over restauratie, transport... En zelfs al waren we niet gaan kijken, dan nog zou alles klaar zijn geweest om het nationaal elftal te ontvangen. We hebben alle maatregelen genomen omdat we de reservatie op afstand hebben gedaan, net zoals voor het transport en vele andere zaken. Door ter plekke te gaan kijken hebben we enkel kunnen constateren dat alles klaar was voor het verblijf van de selectie", vervolgde Labdi.

De Fennec worden op 6 september in Marokko verwacht. "We spelen een eerste wedstrijd op 2 september (tegen Djoubti in Blida). Vanaf die datum tot en met 6 september zullen we in Sidi Moussa (Algiers) blijven. Marokko is naast de deur. De weersomstandigheden zijn hetzelfde als bij ons. Het is dan ook niet nodig om 48 of 72 uur voor de wedstrijd aanwezig te zijn", aldus de bondscoach, eraan toevoegend dat zijn spelers op 8 september terug in Algiers zullen zijn.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team