Zoeken

Voetbalwedstrijd Algerije-Burkina Faso gaat toch door in Marokko

28 augustus 2021 - 19:00 - Sport

©

In de afgelopen dagen werden veel vragen gesteld over de voetbalwedstrijd tussen Algerije en Burkina Faso die begin september in Marokko gepland staat. Deze vragen volgen op het besluit van Algerije om de diplomatieke betrekkingen met het koninkrijk te verbreken.

Deze wedstrijd telt voor de tweede dag van de kwalificatiereeks voor het WK-2022 in Qatar en zal volgens officiële bronnen ondanks de politieke situatie, zoals gepland op 7 september 2021 door Marokko worden gehost.

Lees ook: Voetbal: Burkina Faso-Algerije op 7 september in Marokko

Het kwalificatieduel heeft "niets te maken met de politieke situatie tussen Rabat en Algiers". Burkina Faso had enkele weken geleden aan Marokko gevraagd om de wedstrijd te hosten vanwege werkzaamheden aan het stadion 04 Août in Ouagadougou waar de wedstrijd oorspronkelijk moest worden gespeeld. Volgens de Afrikaanse voetbalbond en de Wereldvoetbalbond FIFA voldoet het stadion 04 Août niet aan de normen om een internationale wedstrijd te hosten.

De Marokkaanse en Algerijnse autoriteiten melden dat de verbreking van de politieke betrekkingen geen impact heeft op de toegang tot beide grondgebieden. Bovendien onderhouden Marokkaanse en Algerijnse spelers al jaren uitstekende betrekkingen, ver van alle politieke conflicten tussen de twee buurlanden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team