Zoeken

In Marokko geplande wedstrijd Niger-Algerije mogelijk verplaatst

14 september 2021 - 16:20 - Sport

©

Marokko moet op 10 oktober 2021 een kwalificatiewedstrijd voor het WK-2022 tussen Algerije en Niger hosten. Daar komt mogelijk verandering in.

De werken aan het Général Seyni Kountché stadion in Niamey, waar de wedstrijd oorspronkelijk moest worden gespeeld, zijn vergevorderd, waardoor het duel mogelijk toch in de hoofdstad van Niger zou kunnen plaatsvinden.

Niger had al aan Marokko gevraagd om de wedstrijd van de 1e dag van de kwalificatiereeks voor het WK tegen Burkina Faso te hosten. Deze wedstrijd werd in het Grote stadion van Marrakech gespeeld. Het land wilde ook tegen Algerije in Marrakech spelen maar het stadion van Niamey zal waarschijnlijk op tijd klaar zijn.

Lees ook: Marokko host kwalificatiewedstrijden WK-2022 door gebrek aan stadions

Foot Afrique bericht dat een inspectiecommissie van de Afrikaanse voetbalbond in Niamey wordt verwacht om de vooruitgang van de werken te bekijken en te oordelen of het stadion gereed is om de kwalificatiewedstrijd te hosten.

Algerije en Burkina Faso voeren hun groep aan met vier punten elk. Niger is derde met drie punten en Djibouti sluit de lijst af met 0 punten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team