Zoeken

Voetbal: Burkina Faso-Algerije op 7 september in Marokko

14 augustus 2021 - 15:40 - Sport

©

De Algerijnse voetbalbond (FAF) heeft donderdag aangekondigd dat de wedstrijd Burkina Faso-Algerije, die meetelt voor de 2ᵉ dag van de 2ᵉ ronde van de WK-kwalificatiewedstrijden voor 2022, op dinsdag 7 september in Marrakech zal worden gespeeld.

Burkina Faso heeft aan Marokko gevraagd om deze wedstrijd te huisvesten omdat het stadion van 4 augustus in Ouagadougou wordt opgeknapt, nadat de Afrikaanse Voetbalbond (CAF) verboden heeft om er internationale wedstrijden te organiseren, omdat het niet voldoet aan de geldende normen.

Lees ook: Voetbalwedstrijd Algerijns elftal in Marokko?

De eerste twee rondes van de WK-kwalificatie zouden in juni plaatsvinden, maar vanwege de coronapandemie zijn ze uitgesteld tot september. Het Algerijnse voetbalelftal begint thuis tegen Djibouti op donderdag 2 september in het Mustapha-Tchaker Stadion in Blida. Maar voor het zover is, zullen de spelers eerst drie dagen trainen, te beginnen op 30 augustus in het Nationaal Technisch Centrum van Sidi Moussa (Algiers).

Het Algerijnse voetbalelftal is trots op hun drie overwinningen in vriendschappelijke wedstrijden en zijn ervan overtuigd dat ze het goed zullen doen. Ze wonnen afgelopen juni tegen Mali (1-0) en Mauritanië (4-1) op eigen veld in Blida, en op verplaatsing tegen Tunesië (2-0).

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team