Zoeken

Bejaarde Algerijn vervolgd voor moord op Marokkaanse in Frankrijk

10 januari 2022 - 15:00 - Wereld

©

Een 77-jarige man staat in het Franse Nice terecht voor het doorsnijden van de keel van zijn vriendin die alleen naar haar geboorteland Marokko wilde reizen. Er hangt hem een levenslange gevangenisstraf boven het hoofd.

De feiten vonden plaats in de late ochtend van 28 juli 2018 in een flat in Vallauris. De 77-jarige Allaoua, van Algerijnse afkomst, heeft zijn Marokkaanse partner en de moeder van zijn vijf kinderen, vermoord na meer dan veertig jaar met haar te hebben gedeeld. Het slachtoffer was de woede-uitbarstingen van haar echtgenoot beu en was van plan om alleen naar Marokko terug te gaan, hetgeen haar echtgenoot niet beviel. Volgens de conclusies van de lijkschouwers werd de keel van Najat doorgesneden, meldt Nice Matin. Er zijn vier diepe wonden in haar nek gevonden.

Lees ook: Marokkaan cel in voor moord op ex in Frankrijk

In de getuigenbank, vertelt de vermeende moordenaar over de feiten. "Ze begon te schreeuwen en opende het balkon. Ik wilde geen schandaal want ik ben bekend in Vallauris," zegt de man die handelaar van beroep was. Hij stelt dat hij haar toen vastgreep bij de kraag. "In één keer ging het mes erin! Hij wijst met zijn wijsvinger naar zijn keel, hoofd achterover. "Ze trok het mes uit haar keel. We vielen allebei neer," gaat hij verder.

"Het is vreemd, het komt niet overeen met uw eerste verklaringen," merkte de voorzitter Emmanuelle De Rosa op. Toen de onderzoekers naar de flat van het echtpaar gingen, vonden zij het levenloze lichaam van Najat, met de armen over elkaar, liggend in een plas bloed. Het was "een ongeluk", verklaarde Allaoua toen.

Lees ook: Marokko: man gooit vrouw uit raam en pleegt zelfmoord

De kinderen van het stel kennen de donkere kant van hun vader. "Ik hoorde mijn vader van kinds af aan zeggen dat hij mijn moeder ging vermoorden," vertelt Mourad, één van de zonen, aan de onderzoekers. "Hij gaf ons veertig jaar geluk. Het ontbrak ons nooit aan iets," zegt Nordine, de jongste zoon. "Hij gaat alle kanten op. Hij zit in de ontkenning. We hebben hem al drie en een half jaar niet gezien. Het is heel moeilijk... We houden evenveel van hem als we hem haten, maar hij blijft onze vader," vat de oudste van de broers en zussen samen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team