Zoeken

Algerije bereidt zich voor op aanval van Marokko

18 maart 2024 - 21:00 - Marokko

©

Het Algerijnse leger (ANP), bevindt zich in maximale paraatheid om "alle bedreigingen en veiligheidsuitdagingen in de regio" het hoofd te bieden, zo verklaarde de Algerijnse legerchef, generaal Saïd Chengriha, afgelopen donderdag. Deze uitspraak wordt door velen gezien als een directe waarschuwing aan Marokko.

"De toenemende bedreigingen en uitdagingen voor ons land dwingen het ANP om operationeel paraat te blijven op het hoogste niveau," aldus Chengriha in een toespraak tijdens een werkbezoek aan het hoofdkwartier van de landmacht. "We moeten de veiligheidssituatie in de regio permanent monitoren, onze troepen grondig voorbereiden en oefeningen op alle niveaus intensiveren. Dit alles om onze wapensystemen te beheersen en onze manschappen op de hoogte te houden van de nieuwste ontwikkelingen in de moderne oorlogsvoering."

Lees ook: Algerije zoekt nieuwe wapenleveranciers in crisis met Marokko

Volgens Le Courrier d’Algérie drong de Algerijnse legerleider er tevens bij het militaire personeel op aan om "hun toegewezen taken met de nodige striktheid uit te voeren." Chengriha benadrukte ook "de noodzaak om de gevechtsparaatheid van de eenheden en het personeel te blijven trainen in overeenstemming met de vastgestelde plannen en programma’s. Tegelijkertijd moeten we de beste levens- en werkomstandigheden creëren voor het personeel, met name tijdens deze heilige maand, om hen in staat te stellen hun taken optimaal uit te voeren."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team