Zoeken

Algerijnse militaire manoeuvres: reactie op Marokko’s nieuwe industriezones?

10 juni 2024 - 10:30 - Wereld

©

Algerije heeft grootschalige militaire manoeuvres met echte munitie uitgevoerd in de provincie Batna, in het noordoosten van het land. Dit komt kort na de aankondiging door Marokko van de creatie van twee nieuwe militaire industriële zones.

De oefeningen, met de codenaam "El Azm 2024", vonden plaats op de militaire oefenterrein van Amdoukal en werden geleid door de Algerijnse legerchef Saïd Chengriha. De manoeuvres omvatten eenheden van de eerste pantserdivisie, de luchtmacht en technische ondersteuningsbataljons, aldus het Algerijns leger in een persbericht.

Lees ook: Algerije houdt grootschalige militaire oefening nabij Marokko (video)

Volgens het Algerijns leger vonden de oefeningen plaats "onder realistische omstandigheden" met als doel "de vaardigheden van commandanten en stafchefs te verscherpen, de operationele paraatheid te testen en het vermogen om gevechtsacties uit te voeren te demonstreren."

Een van de hoogtepunten van de manoeuvres was een "parachutedrop op vijandelijk gebied". Dit toonde volgens het leger "het vermogen van de deelnemende eenheden om missies te plannen, voor te bereiden en uit te voeren."

Lees ook: Wapendeal VS-Marokko maakt Algerije boos

Sommige waarnemers zien de manoeuvres als een directe reactie van Algerije op de beslissing van Marokko om twee militaire industriële zones op te richten, gericht op de productie van defensieapparatuur, wapensystemen en munitie. Dit project werd goedgekeurd tijdens een recente ministerraad onder leiding van Koning Mohammed VI.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team