Zoeken

Algerije: oplossing voor Marokkaanse landbouwers mogelijk?

18 maart 2021 - 13:20 - Marokko

©

De gouverneur van de provincie Figuig tracht een oplossing te vinden voor de Marokkaanse landbouwers die gelast werden om op donderdag 18 maart hun dadelplantages in El Arja, nabij de grens tussen Marokko en Algerije, te ontruimen. Dinsdag werd daarover een vergadering gehouden.

Naast de gouverneur van Figuig, waren er ook leden van de raad en de vertegenwoordiger van de Soulalya-gemeenschap van Oulad Souleymane aanwezig, om na te denken over oplossingen voor de ontruiming van de dadelplantages in El Arja.

"De vergadering heeft als doel om de situatie van de landbouwgronden ten noorden van Ouad El Arja, aan de grens tussen Marokko en Algerije te bestuderen naar aanleiding van de voorlopige en tijdelijke beslissing van de Algerijnse autoriteiten om de toegang tot dit gebied vanaf 18 maart te verbieden," staat in een verklaring van de prefectuur van de provincie Figuig.

In zijn toespraak zei de gouverneur van de provincie dat de vergadering gewijd was aan het bestuderen van mogelijke oplossingen om de gevolgen van het besluit van de Algerijnse autoriteiten voor de landbouwbedrijven te verzachten. Hij voegde eraan toe dat de plaatselijke autoriteiten, in coördinatie met de vertegenwoordigers van de structuren van de gemeenschap van soulaliya en de landbouwbedrijven die door het Algerijnse besluit zijn getroffen, gemobiliseerd blijven om oplossingen te bestuderen en uit te werken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team