Zoeken

Algerije vraagt Marokkaanse boeren om grondgebied te verlaten

16 maart 2021 - 18:00 - Wereld

©

Marokkaanse landbouwers hebben tot donderdag 18 maart tijd om de dadelpalmvelden in El Arja, in de provincie Figuig, nabij de grens tussen Marokko en Algerije, te verlaten. Dit ultimatum werd hen door de Algerijnse veiligheidsdiensten opgelegd.

Het Algerijns leger en de Algerijnse gendarmerie organiseerden een inval bij de velden en vertelden de aanwezige Marokkaanse boeren dat ze de velden ten laatste donderdag moeten verlaten omdat de landbouwgronden aan Algerije toebehoren.

De Algerijnse krant El Khabar stelt dat Algerije, om humanitaire redenen, Marokkaanse boeren had toegestaan ​​om hun landbouwactiviteiten voort te zetten op de grensstrook bij de stad El Arja, in de wilaya van Bechar, op Algerijns grondgebied. Op 20 februari zou er in de regio echter een explosie zijn gehoord. De explosie zou zijn veroorzaakt tijdens een mijnopruimingsoperatie van de Marokkaanse autoriteiten met als uiteindelijke doel de boerderijen uit te breiden op Algerijns grondgebied. De Algerijnse autoriteiten zouden toen hebben geprobeerd om contact op te nemen met Marokkaanse verantwoordelijken in Figuig om de kwestie te bespreken. De Marokkaanse autoriteiten zouden daar niet op hebben gereageerd, aldus het blad.

Marokkaanse boeren die de landbouwgronden al jaren bewerken hebben zaterdag een mars gehouden in de stad Figuig om een schadevergoeding te eisen. De Algerijnse en Marokkaanse autoriteiten hebben nog niet officieel op de situatie gereageerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team