Zoeken

Marokko bouwt militaire basis in Al Hoceima

1 september 2022 - 18:00 - Marokko

©

Marokko is van plan een nieuwe militaire basis te bouwen in het noorden van het koninkrijk, in de buurt van de stad Al Hoceima. Het is de bedoeling om er "eenheden voor luchtverdediging en luchtverdedigingssystemen" onder te brengen.

De Royal Armed Forces krijgen er binnenkort een derde militaire basis bij, aldus de krant Al-Ayam. De bouw van de nieuwe basis bij Al Hoceima zal in de komende dagen beginnen. Het zal "eenheden voor luchtverdediging en luchtverdedigingssystemen" huisvesten. Die heeft Marokko aangekocht bij China, de Verenigde Staten (Patriot 3) en Israël, voegt de bron eraan toe.

Het besluit om deze nieuwe basis in het noorden op te richten, komt enkele maanden na de instelling van een militaire zone in het oosten van het koninkrijk, dicht bij de grens met Algerije. Het is ook een reactie op de Algerijns-Russische militaire oefeningen die enkele weken geleden plaatsvonden in de buurt van de grens met Marokko. De twee landen bevinden zich momenteel in een diplomatieke crisis als gevolg van hun verschillende standpunten over de Sahara.

Bladna.nl