Zoeken

Algerije beschuldigt Marokko van cyberaanvallen

12 februari 2021 - 19:20 - Marokko

©

De Algerijnse minister van Communicatie en regeringswoordvoerder Ammar Belhimer, beschuldigt Marokko ervan "honderden trollen te hebben gerekruteerd om Algerije online aan te vallen".

"Dankzij moderne technologie kennen we hun locaties goed (Marokkaanse agenten)," zei de hoge Algerijnse functionaris in een interview met de krant El Massa. Hij benadrukte dat het werk van de nationale media die "betrouwbare informatie verstrekken, een bron is van ergernis voor het Marokkaanse regime."

De Algerijnse media beïnvloeden volgens hem in toenemende mate de publieke opinie in Marokko. "Wat naar mijn mening de beste tegenzet is. Vooral ook omdat bekende Marokkaanse journalisten hebben toegegeven dat de Marokkaanse propagandamachine zwak is ten opzichte van de Algerijnse media," aldus Belhimer.

De minister van Communicatie bevestigde ook de ’onverzettelijke’ standpunten van Algerije ten aanzien van bepaalde doelen en kwesties, met name de Sahara. "De betrekkingen tussen de Algerijnse en Marokkaanse volkeren zijn broederlijk en stevig. Daarom houden we het Marokkaanse volk ook niet verantwoordelijk voor de afdwaling en de brute agressie tegen het Saharaanse volk door hun regime," verklaarde hij, eraan toevoegend dat Algerije "altijd heeft gepleit voor een Maghreb van het volk".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team