Zoeken

Algerijns ministerie van Defensie haalt hard uit naar Marokko

22 februari 2021 - 20:10 - Marokko

©

Het Algerijnse ministerie van Landsverdediging heeft formeel de berichten ontkend dat het nationale volksleger (ANP), voorbereidingen treft om troepen uit te zenden voor militaire missies buiten de grenzen van Algerije. De minister beschuldigt Marokko ervan achter de desinformatiecampagne te zitten.

"Sommige partijen en ‘woordvoerders van de verdeeldheid’, hebben via hun subversieve pagina’s en accounts op sociale netwerken beweringen gedaan zonder enige grondslag. Daarin wordt gezegd dat de acties en operaties die door de militaire instelling worden uitgevoerd, intern en extern, beantwoorden aan agenda’s en instructies van buitenlandse partijen. Het Nationale Volksleger zou zich voorbereiden om troepen te sturen om deel te nemen aan militaire missies buiten onze nationale grenzen onder de hoede van buitenlandse mogendheden binnen de G5 Sahel, dat is vals en onaanvaardbaar," zegt het ministerie in een verklaring.

Het ministerie van Defensie "ontkent categorisch al de misleidende aantijgingen en slinkse manoeuvres, waardoor de auteurs menen wanorde te kunnen zaaien en het land te destabiliseren. Het ANP is "nooit onderworpen geweest en zal nooit onderworpen zijn in haar acties, behalve aan het gezag van de President van de Republiek, in overeenstemming met haar expliciete constitutionele opdrachten en de wetten van de Republiek, ter verdediging van de nationale soevereiniteit, integriteit en veiligheid", aldus de ministeriële verklaring.

Het ministerie herinnert er ook aan dat "de deelname van het nationale volksleger buiten de grenzen van het land een zaak is waarover het Algerijnse volk moet beslissen, overeenkomstig de bepalingen van de grondwet van de republiek". Ze zijn ervan overtuigd dat dit "fake nieuws alleen kan komen van onwetende mensen die in dienst zijn van de Marokkaanse Makhzen en Zionisten".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team