Zoeken

Algerije: hoofdverdachte lynchpartij wilde naar Marokko vluchten

16 augustus 2021 - 17:00 - Wereld

©

De hoofdverdachte van een lynchpartij in Algerije, waarbij de 35-jarige Djamel Bensmail om het leven kwam in Larbaa Nath Irathen, is gearresteerd toen hij naar Marokko probeerde te vluchten.

Het slachtoffer wordt ervan verdacht te hebben geholpen bij het aansteken van de dodelijke branden die het noorden van het buurland al dagen teisteren.

Lees ook: Branden in Algerije: ophef om cartoon gericht op Marokko

Djamel Bensmail verliet afgelopen woensdag zijn woning om te helpen bij het blussen van de branden. Hij zou echter van de gelegenheid gebruik hebben gemaakt om nieuwe branden aan te steken bij Larbaa Nath Irathen. De politie arresteerde hem en nam hem mee naar het politiebureau. Daar wachtte een woedende menigte hem op en werd hij tot de dood mishandeld. Het lukte de politie niet om hem te redden.

Lees ook: Koning Mohammed VI spreekt Tebboune over branden in Algerije

Het overlijden van de jongeman zorgde voor een schok in Algerije. Een onderzoek werd ingesteld naar deze "verachtelijke misdaad" om de aanstichters van de lynchpartij te identificeren. Mohamed Chakour, baas van de gerechtelijke politie in Algerije, heeft zondag tijdens een perspunt laten weten dat 36 verdachten voor hun vermeende betrokkenheid bij de lynchpartij waren gearresteerd. De hoofdverdachte werd opgepakt in zijn poging om naar Marokko te vluchten. Hij zou het slachtoffer herhaaldelijk met een mes hebben gestoken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team